<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Vad är ett POS-system? Allt du behöver veta</span>

Med ett POS-system kan du hantera alla dina affärsprocesser från ett och samma ställe, till exempel ta emot betalningar, spåra lager och hålla koll på din ekonomi. Med all viktig data samlad ger POS-system dig full kontroll över ditt företag.

 

Hur gynnar ett POS-system ditt företag?

Sättet vi betalar på utvecklas hela tiden, så det är viktigt att du som företag accepterar alla typer av betalningsmetoder. Kontantlösa betalningar är den nya normen, och ett bra POS-system ger dig möjlighet att ha en mängd olika betalningsalternativ som integrerade kortläsare, fakturor, QR-koder och mycket mer.

Genom att erbjuda ett så brett utbud av betalningsalternativ blir din verksamhet tillgänglig för en bredare kundbas, inklusive turister och internationella besökare.

Ett system som tar emot alla betalningsmetoder

Att starta ett företag innebär att kombinera passion med syfte. Din passion grundar sig i vad du vill erbjuda, medan syftet är rotat i vad dina potentiella kunder verkligen behöver. Anta att du brinner för skidåkning men bor i Stockholm, långt från de mer etablerade snötäckta backarna norrut.

I ett sådant scenario kan du anpassa din affärsplan till din passion, till exempel genom att starta en onlinebutik för skidsutrustning, eller varför inte tänka ett steg längre och öppna ett café med skidlodge-tema? Att förstå både ditt erbjudande och dina kunders behov är bryggan mellan passion och syfte, vilket resulterar i en tillfredsställande satsning som tillgodoser både ditt och samhällets behov.

Håll din butik väl påfylld

Att hålla koll på sitt lager är ett viktigt steg för att driva ett framgångsrikt företag. Att få slut på varor mitt i en försäljning är inte bra för vare sig dig eller dina kunder.

POS-systemet är din räddare i nöden, den hjälper dig att hålla koll på lagret i realtid, så att du alltid har koll på läget. Du kan också skapa och uppdatera din egen produktkatalog med bilder och produktbeskrivningar för att snabba upp och förenkla kassaprocessen för alla.

Utveckla bättre försäljningsstrategier

Moderna POS-system kan spåra din dagliga försäljning och omvandla datan till lättförståeliga rapporter som ger dig insikter om trenderna i ditt företag.

Med ett POS-system kan du alltså få ut värdefull information likt, vilka produkter som är dina mest populära eller vilka perioder som är dina mest hektiska. Den här typen information kan du utnyttja för att öka din försäljning och bemöta dina kunder på bästa möjliga sätt.

Hantera ditt team på ett enkelt sätt

Att hantera sitt eget team kan vara svårt om man inte har de rätta verktygen. Med hjälp av ett POS-system kan du följa upp dina anställdas prestationer och ge dem ett praktiskt och stressfritt system att arbeta med. Registrera arbetstid, total försäljning, uppnådda mål och mycket mer så att du kan få ut det bästa av din verksamhet. Du kan också lägga till användarprofiler med specifik åtkomst för att se till att ditt team kan arbeta smidigt tillsammans.

Få kontakt med dina kunder

Kunderna är ryggraden i ditt företag, så det är viktigt att du anstränger dig lite extra för att bygga starka och långvariga relationer med dem.

Använd ditt POS-system för att spåra kunddata som köphistorik, föredragen betalningsmetod och personlig information. Dessa insikter kan sedan användas för att utveckla marknadsföringsstrategier som att ge produktförslag, utforma specialkampanjer eller bygga lojalitetsprogram för dina stamkunder.

Håll koll på ekonomin

Att hålla koll på sin ekonomi kan vara både tråkigt och komplicerat, men ett modernt POS-system kan vara till stor hjälp när det gäller att spåra företagets intäkter. Ditt system kan ta hand om registreringen av dagliga transaktioner och kassaflöde och tillhandahålla färdiga rapporter. Detta eliminerar flera manuella uppgifter och frigör tid så att du kan fokusera på de lite mer spännande sakerna.

Få dedikerad support

Att välja rätt POS-system för dig innebär också att välja rätt leverantör. Vi på Yabie erbjuder ett dedikerat supportteam som är lätt att nå och kan vägleda dig genom eventuella problem eller frågor du har om ditt nya system.

Kontakta oss

Kom igång nu!