Black-Friday
Under de senaste åren har Black Friday etablerat sig som en av årets största shoppingdagar. Black Friday lockar till sig fler kunder än vad ett småföretag normalt skulle göra under en hel månad, vilket har gjort att det idag är en av de mest betydelsefulla dagarna för detaljhandeln. Det är därför inte förvånande att företagare ständigt letar efter nya sätt att dra nytta av denna speciella dag.
Nedan har vi listat 7 av de bästa sätten du kan förbereda dig på för att säkerställa en framgångsrik Black Friday.

1. Planera i förväg

Dina förberedelser är nyckeln för att du ska lyckas nå fram i bruset. Börja planera din Black Friday-kampanj i god tid och bestäm hur dina försäljningsmål ska se ut. Med andra ord, skapa en tydlig strategi för vad du vill uppnå och hur du ska nå dit. Oavsett om du har en onlinebutik eller en fysisk butik är det avgörande att veta vilka rabatter du ska erbjuda, hur du ska marknadsföra dem och vilket lager du kommer att behöva för att genomföra detta.

2. Om du har en hemsida, se till att optimera den

I dagens digitala tidsålder är din online-närvaro av största vikt. Se till att dina kampanjer är synliga och att webbplats är mobilvänlig, laddas snabbt och är lätt att navigera. Detta kommer att underlätta en smidig shoppingupplevelse för dina kunder, vilket leder till ökad försäljning.

3. Utnyttja dina sociala medier

Använd dina sociala plattformar som Facebook och Instagram för att skapa uppmärksamhet kring dina Black Friday-kampanjer. Lägg upp visuellt tilltalande innehåll, och försök engagera dig med din publik för att skapa spänning.

4. Använd dig av E-postmarknadsföring

Som småföretagare är det ett väldigt effektivt sätt att nå ut till dina trogna kunder. Skicka ut lockande Black Friday-mail till din prenumerantlista med erbjudanden som smygtittar, exklusiva erbjudanden och tidig tillgång för att belöna dina lojalaste kunder. Personliga e-postmeddelanden är kända för att vara mycket effektiva för att öka försäljningen.

5. Erbjud konkurrenskraftiga rabatter

Black Friday handlar om att göra en bra affär. Undersök dina konkurrenters erbjudanden och se till att dina rabatter är konkurrenskraftiga. Överväg att kombinera produkter, erbjuda BOGO (buy one get one)-erbjudanden eller presentkort för att locka kunderna ytterligare.

6. Se över hur upplevelsen är i butiken

Om du har en fysisk butik, se till att upplevelsen i butiken är minnesvärd. Försök att skapa en festlig atmosfär, bemöt dina kunder med bra kundservice och erbjud kampanjer som endast gäller i butiken för att locka till dig fotgängare.

7. Övervaka och justera kampanjen kontinuerligt

Under Black Friday är det viktigt att du noga övervakar dina försäljnings- och marknadsföringsinsatser. Använd analyser för att bedöma vad som fungerar och vad som inte gör det. Var redo att justera din strategi efter behov för att maximera dina resultat.

 

Black-Friday_Pos_2

 

Genom att kombinera tipsen som vi rekommenderar ovan kan du som småföretagare implementera en stark strategi för att lyckas med Black Friday. Börja planera tidigt, optimera din online-närvaro, utnyttja kraften i sociala medier och e-postmarknadsföring, skapa brådska och erbjud konkurrenskraftiga rabatter. Oavsett om du är verksam online eller har en fysisk butik, kommer en väl utformad strategi att hjälpa dig att få ut det mesta av denna helgdag och öka din försäljning. Därför är det oerhört viktigt att du är förberedd. Att ha ett effektivt, funktionellt POS-system så att du enkelt kan hantera alla transaktioner och hålla koll på försäljningen gör att kan luta dig tillbaka och låta kassan göra jobbet. Läs mer om Yabies produkter här.

Lycka till med försäljningen på Black Friday!

Kontakta oss

Kom igång nu!