<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >7 viktiga funderingar innan du blir företagare</span>
Men innan du ger dig i kast med att varumärkesskydda ditt företagsnamn eller skapar den där perfekta Instagram-profilen är det viktigt att du bekantar dig med det aktuella affärslandskapet du snart kommer att kliva in i. Så innan du kastar dig ut, börja med att utvärdera faktorer som tillgång och efterfrågan och varumärkesstrategier som lyfts under 2023. För att hjälpa dig kickstarta din research har vi tagit fram 7 viktiga frågor att tänka på.

 

Vad är ditt värdeerbjudande?

Även om det är uppenbart att du vet vilken tjänst eller produkt du vill erbjuda bör du tänka ett steg längre. Anta att du funderar på att öppna en frisörsalong. Föreställ dig vilka personer du vill hjälpa, och inte enbart tjänsten du vill utföra varje dag. Vad jobbar dina framtida kunder med? Vad gillar de att göra på fritiden? Denna övning kommer inte bara att förfina ditt värdeerbjudande utan också vägleda dina ansträngningar att nå just din specifika målgrupp, vilket säkerställer en långsiktig framgång.

Varför är ditt företag viktigt?

Att starta ett företag innebär att kombinera passion med syfte. Din passion grundar sig i vad du vill erbjuda, medan syftet är rotat i vad dina potentiella kunder verkligen behöver. Anta att du brinner för skidåkning men bor i Stockholm, långt från de mer etablerade snötäckta backarna norrut.

I ett sådant scenario kan du anpassa din affärsplan till din passion, till exempel genom att starta en onlinebutik för skidsutrustning, eller varför inte tänka ett steg längre och öppna ett café med skidlodge-tema? Att förstå både ditt erbjudande och dina kunders behov är bryggan mellan passion och syfte, vilket resulterar i en tillfredsställande satsning som tillgodoser både ditt och samhällets behov.

Hur legitimerar du ditt företag?

När du har klargjort din passion och ditt syfte är det dags att formalisera ditt företag. Innan du dyker in i pappersarbete, fundera över var ditt företag befinner sig nu och kommer befinna sig under de kommande fem åren. Är ett aktiebolag i linje med dina mål, eller skulle en enskild firma passa dig bättre? Genom att förutse framtiden kan du fatta välgrundade beslut om hur du ska registrera ditt företag.

 

Cafe_6-1
Hur kommer du att hantera betalningar?

Snabba och bekväma betalningslösningar har idag blivit ett allt större krav hos kunderna, men många har fortfarande inte tagit det steget. Även om det skulle göra det möjligt för dem att kliva in i framtiden med full kontroll över sina lager, beställningar och betalningar. Konsumenter idag vill mer än någonsin ha bekvämlighet. De vill snabbt interagera med sina favoritbutiker, köpa det de behöver snabbt och avsluta sina ärenden i butiken med så lite krångel som möjligt. Medans du som företagare strävar efter enkelhet. Drömmen om att ha rätt lager- och försäljningsdata i realtid, att enkelt kunna erbjuda rabatter och lojalitetskampanjer och självklart göra shoppingen till en fröjd för alla.

logo_mobile

 
Vilka sorts försäljningsrapporter kommer din verksamhet behöva?

Beroende på vilken typ av produkt/tjänst du kommer att sälja så kommer det krävas olika typer av rapportering. I dagsläget kommer de flesta system med någon typ av rapportering. Det kan vara allt från grundliga rapporter om omsättningen, till mer avancerad statistik som kan användas som beslutsunderlag. Rapporterna kan till exempel hjälpa dig att hitta vilka produkter som säljer bäst, eller vilka av era säljare som gör bäst ifrån sig.

Olika lösningar erbjuder rapporter av olika omfattning och utformning. Är ni beroende av någon speciell rapport eller statistik bör ni se till att de innefattas av ert POS system.

Hur kan du uppnå skalbarhet?

Kärnan i entreprenörskap innebär att ta beräknade risker. När du har påbörjat din resa bör du utvärdera vad som fungerar och vad som inte gör det. Att skala upp ditt företag kräver en tydlig förståelse för dina framsteg, tillväxtambitioner och potentiella hinder. Din försäljning och rapportering spelar en avgörande roll för att kunna lägga en solid grund för långsiktig tillväxt. Analysera vilka produkter som säljer bäst respektive sämst under olika tider och optimera därefter. Håll koll på hur försäljningen har utvecklats med året och få en prognos framåt. Se därför till att ha en kassa som är anpassad efter dig och inte tvärtom.

Vilka andra faktorer är viktiga 2023?

Många entreprenörer har varit tvungna att ändra sina affärsmodeller för att anpassa sig till oväntade förändringar under de senaste åren. År 2023 är det av största vikt att omfamna den digitala världen. Även om det är en direkt möjlighet för vissa, som modebutiker som lägger upp sina senaste kollektioner online och skickar direkt till kunderna, måste tjänstebaserade företag vara kreativa i sina online-strategier. Till exempel kan personliga tränare erbjuda virtuella träningspass, medan hundskötare kan prioritera att få kontakt med djurägare via sociala medier och främja digitala relationer med målet att så småningom träffas personligen.

För att lyckas i 2023 års småföretagarvärld gäller det att ta till sig de förändringar som har format det här årtiondet och låta dem inspirera till framtida satsningar.

Kontakta oss

Kom igång nu!