<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Höstpepp: Boosta din försäljning</span>

Här är tipsen som hjälper dig att dra full nytta av säsongens potential – från marknadsföring till betalningslösningar och kundupplevelser.


1. Skapa en säsongsanpassad atmosfär

Under hösten söker kunder ofta efter upplevelser som speglar årstidens charm – värme, mys och gemenskap. Genom att förvandla din butik, restaurang eller salong till en höstig oas kan du skapa en attraktiv atmosfär som lockar in kunderna. Satsa på höstdekorationer, belysning och produkter som är i symbios med säsongens känsla och färger.

Du som driver ett café kan till exempel locka kunderna med säsongsinspirerade menyer som pumpasoppa och varma drycker, medan du som driver en klädbutik kan visa upp höstkollektionen innehållande stickade tröjor och jackor. Genom att anpassa din fysiska miljö skapar du en mer inbjudande känsla, vilket ökar chansen till att kunderna vill besöka dig.  

2. Planera för stora försäljningsdagar

Med hösten kommer även stora försäljningsdagar. Halloween, Black Friday, Cyber Monday och starten av julhandeln är några av höstens mest betydande händelser, där varje dag erbjuder sina unika möjligheter. Genom att vara förberedd kan du maximera försäljningen under dessa hektiska dagar. 

För att maximera dessa dagar behöver du ha en plan. Under Halloween kan du exempelvis erbjuda speciella rabatter på kostymer eller inredning, medan Black Friday och Cyber Monday ger utrymme för massiva rea-kampanjer. Börja planera dina kampanjer i förväg och överväg att köra tidiga teaser-erbjudanden för att bygga upp förväntan hos dina kunder. Med ett kassasystem från Yabie kan du spåra din försäljning i realtid och snabbt justera erbjudanden baserat på efterfrågan.

3. Optimera dina betalningslösningar för rusningstider

Under hösten, och särskilt under högsäsongen för shopping som Black Friday och inför julen, kan det bli långa köer och hög kundaktivitet i butikerna. Med ökad kundtrafik under högtiderna är effektiva betallösningar nyckeln för att undvika långa köer och frustration, där snabb och smidig betalning skapar en positiv kundupplevelse. Inför Black Friday och julhandeln bör du se till att erbjuda kontaktlösa betalningar, Swish, och andra mobila betalalternativ som gör att kunderna snabbt kan genomföra sina köp.

Med Yabies POS-system kan du hantera flera betalmetoder och minimera driftstopp, även under högtryck. Detta säkerställer att dina kunder får en sömlös betalningsupplevelse.

4. Förbered ditt lager och din personal för rusningstiderna

Med ökad försäljning följer även utmaningen att hålla lagret välfyllt och personalstyrkan rätt dimensionerad. Höstsäsongen, med sina många helgdagar och kampanjer, kräver god planering för att säkerställa att du har tillräckligt med produkter och personal för att hantera den stora efterfrågan som kommer med säsongen.

Med rätt kassasystem kan du analysera tidigare försäljningsdata för att förutse vilka produkter som kommer att sälja bäst under Halloween, Black Friday och julen. Detta gör att du kan justera lagerhållningen och förbereda dig för att möta kundernas behov.

5. Stärk din digitala närvaro i höst

Hösten är en tid då kunderna är särskilt aktiva online – från att leta efter inspiration på sociala medier till att shoppa produkter inför både halloween och jul. För att utnyttja detta kan du stärka din digitala närvaro genom riktad marknadsföring. Det kan vara genom att skicka nyhetsbrev med personliga erbjudanden eller köra riktade annonser inför Halloween, Black Friday och julen. Du kan även överväga att köra flash sales och skapa specialerbjudanden som bara är tillgängliga för dina mest lojala kunder. Att vara synlig och engagerad digitalt ökar din chans att locka till dig fler kunder under högtiderna.

6. Förbered dig för julsäsongen redan nu

Även om julen kanske känns långt borta, är hösten den perfekta tiden för att börja förbereda julen på. Se till att dina julerbjudanden är redo att lanseras och att lager och logistik är välplanerade och på plats.

Erbjud "tidiga julklappstips" eller förbeställningskampanjer redan nu, så att dina kunder kan börja handla tidigt och slippa stressen i december. Glöm heller inte att se över dina rutiner för returer och byten – en snabb och enkel returpolicy kan vara avgörande för kundnöjdheten under julhandeln.

 

Optimera_2b

Sammanfattningsvis...

Hösten är fylld med möjligheter för att boosta din försäljning och locka till dig nya kunder, oavsett om det är under Halloween, Black Friday eller julhandeln. Genom att skapa en inbjudande atmosfär, erbjuda smidiga betalningsalternativ och belöna dina lojala kunder kan du säkerställa att ditt företag är redo att möta höstens alla utmaningar.

Med rätt planering och med hjälp av Yabies POS-system kan du hantera både försäljningstoppar och förbättra kundupplevelsen, samtidigt som du bygger starkare relationer med dina kunder inför framtiden.

Kontakta oss

Kom igång nu!