<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Välj det perfekta POS-systemet för din restaurang</span>
I dagens teknikdrivna värld har snabba och bekväma betalningslösningar blivit ett allt större krav hos kunderna. Oavsett om de har hittat till din restaurang av en slump eller idag är lojala stamkunder så leder den sammantagna kundupplevelsen tillbaka till POS-systemet (Point of Sale). I den här guiden hjälper vi dig att navigera i processen att välja det perfekta POS-systemet som stöttar just din restaurangs unika behov.

 

POS-Restaurant_2

Definiera dina behov

Innan du bestämmer dig för ett specifikt POS-system kan du komma långt med lite research. Alla olika typer av restauranger skiljer sig åt, så det är bra att utvärdera dina specifika behov. Även om det kan kännas överväldigande att välja rätt POS-system i början kan en förhandsbedömning av dina interna krav ge dig klarhet när du ska fatta ditt beslut.

Det bästa är om du hittar ett POS-system som inte bara passar din restaurang utan också tillför ett bestående värde till din verksamhet.

Börja därför med att identifiera smärtpunkterna i din nuvarande verksamhet.

Vilka aspekter skulle kunna fungera smidigare? Behöver du snabbare betalningshantering? Saknas det skärmar på kundsidan? Undersök varje hörn av din restaurang och identifiera allt som skulle kunna förbättras.

Utvärdera kostnader

Att se över sin budget är ofta en stor tröskel att ta sig över, men ett viktigt steg för att veta vad man har att leka med. Börja med att räkna på dina nuvarande kostnader för att avgöra hur mycket du skulle kunna avsätta för ett nytt POS-system. Även om traditionella kassaregister kan verka mer prisvärda, saknar de det långsiktiga värdet och de intuitiva funktioner som finns i moderna POS-system.

Vi vet att ingen gillar ordet "dyrt" - men ska du komma ihåg att ditt POS-system är en investering som kan effektivisera ditt företag och öka kundupplevelsen. POS-system med integrerade funktioner som tar emot alla betalsätt, har molnbaserat system och full försäljningsrapportering kan ha en betydande inverkan på ditt resultat över tid.

Välj dina funktioner

Precis som att alla olika restauranger skiljer sig åt, så gör även POS-system det också. För att hitta den perfekta matchningen bör du fundera över vilka funktioner som är viktiga för ditt företag. Här är några värdefulla egenskaper som du bör leta efter när du väljer ditt framtida POS-system:

  • Snabb och tillförlitlig betalningshantering: Kassaprocessen är en viktig del av varje kunds resa. Dina kunder förväntar sig en sömlös och effektiv upplevelse. Se till att ditt POS-system kan acceptera olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay och Google Pay, utan onödiga avgifter. Snabba och användarvänliga POS-system kan ha stor inverkan på köhanteringen och kundnöjdheten.

  • Rapportering och insikter:Vissa POS-lösningar erbjuder detaljerad försäljningsrapportering som gör att du enkelt kan exportera data för dina register. Insikter som daglig, veckovis och årlig bruttoförsäljning, totalt insamlade kontanter och krediter, mest använda rabatter, genomsnittlig ordertid och kategorier som presterar bäst kan minimera gissningar och hjälpa dig att fatta välgrundade affärsbeslut för att maximera vinsten.

  • Onlinehantering:Dina kunder är hjärtat i din restaurang. En onlinefunktion hjälper dig att sätta kunden i fokus. Genom att hitta ett POS-system som stöttar både bordsbeställning och onlinebeställning kan du nå högre snittnotor. och dessutom avlasta personalen. Utöver det så slipper dina kunder onödiga köer och väntetid.

Sammanfattningsvis, för att du ska kunna ge dina kunder en effektiv och trevlig kundupplevelse är det viktigt att du väljer det POS-systemet som är bäst lämpad för just din restaurang. Ta dig tid att utforska olika alternativ, utvärdera dina behov och din budget, och välj ett POS-system med de funktioner som passar just din restaurang bäst.

Restaurant

Att välja rätt POS-system för din restaurang kan verka skrämmande, men med alternativ som Yabie kan transaktioner vara sömlösa och säkra. Upptäck hur vi stödjer småföretag som ditt genom att besöka yabie.com

Kontakta oss

Kom igång nu!